Dragstar, pune pasiune in orice lumanare

Postat de: Zoom-Biz | 2013-10-22 16:09:32 in Servicii

Cauti un model special de lumanari pentru persoana iubita ? Vrei sa faci daruri speciale de Craciun, de Paste sau de Anul Nou ? Doresti un model de lumanare deosebit pentru mama ta cu ocazia zilei de 8 Martie ? Pentru toate aceste solutii, firma Dragstar din Ramnicu Valcea iti ofera o gama diversificata de modele de lumanari sculptate decorative.

Modelele de lumanari decorative Dragstar sunt de o creativitate absoluta, decorate cu diverse accesorii micute sau cu mai multe optiuni de culoare.  Realizate de mai multe modele si in mai multe dimensiuni, aceste lumanari pot veni cu forme tematice, florale, lampadar, flacara, sfesnic sau special concepute pentru diverse zile onomastice, zile de nastere sau sarbatori importante de-a lungul anului: Craciun, Paste, 1-8 martie.

Aceste lumanari sunt realizate prin tehnica sculptarii manuale, adica prin scufundare in ceara si modelare si finisare la cald. Aceasta este o tehnică ce implica multa experienta in acest mestesug, intrucat cu ajutorul ei se pot realiza adevarate opere de arta.

Dragstar iti poate sta la dispozitie cu oferire de idei stralucite de cadouri pentru persoanele dragi, cu un design unic si delicat. In cazul in care doriti un model special, profesionistii Dragstar il pot realiza cu un mic ajutor. Acestia pot turna ceara si crea modele speciale si in recipiente precum scoici si alte obiecte pe care dumneavoastra le puneti la dispozitie.

Lumanarile sculptate decorative Dragstar au diverse dimensiuni (diametre si lungimi), in functie de care ele pot fi sculptate la ambele capete sau doar la unul. Combinatiile de culori sunt diverse, acestea putand fi realizate dupa cerinte. Ambalam produsele in folii cadou din celofan, legate cu snur din canepa.

Cum se confectioneaza lumanarile sculptate ?

Sunt necesare in primul rand forme pentru lumanari si ingredientele de baza pentru fabricarea lor. Principalul ingredient este parafina transparenta, disponibila sub forma de blocuri. Peste parafina topita se adauga, de obicei, o substanta numita stearina, care face ca lumanarea sa fie tare, sa arda mult timp si sa fie opaca. Proportia este de 3 linguri de stearina la 450g de parafina. Daca se folosesc coloranti, trebuie dizolvata mai intai in stearina si adaugat acest amestec peste parafina topita. Se mai pot adauga mici cantitati de ceara de albine topita, pentru o ardere mai indelungata.

Apoi se incalzeste amestecul intr-o vas cu fund dublu, astfel incat parafina de deasupra sa poata fi topita incet de apa incalzita in partea de jos. Parafina se aduce pana la 98º C daca sunt folosite forme de metal sau de sticla si pana la 85º C daca se folosesc forme din plastic. Apoi se masoara temperatura cu un termometru pentru alimente, fixat pe marginea vasului.

Orice cutie de carton, metal sau vase din sticla de forme adecvate pot fi folosite drept matrite pentru lumanari, insa cele mai decorative lumanari se obtin utilizand forme din plastic achizitionate din magazinele de articole mestesugaresti. Daca se folosesc forme din metal sau sticla, trebuie incalzite pana la 43º C si pulverizate usor cu un silicon inainte de a le umple.

Se alege apoi un un fitil potrivit cu diametrul lumanarii: daca este prea subtire, flacara va fi stinsa de parafina care se topeste, daca este prea gros, lumanarea va fumega. Fitilul poate fi introdus in urmatoarele feluri: facand o gaura in lumanarea moale cu o andrea; facand o gaura in lumanarea partial intarita cu o frigare incalzita; prinzand fitilul in interiorul formei inainte de turnarea parafinei.

Forma agatata de fitil trebuie tinuta de un sistem de prindere pentru a putea fi introdusa in parafina ferbinte. Daca forma are model, trebuie rotitain timpul operatiunii pentru ca parafina sa patrunda in toate striatiile. Apoi se raceste forma intr-o galeata umpluta cu apa pana la inaltimea lumanarii, lasand-o sa stea circa 30 minute, dupa care se umple golul format la gura formei in urma contractiei parafinei. Este posibil sa se fi format aici o bula de aer, care trebuie sparta si completata cu parafina. In final trebuie lasata sa se raceasca peste noapte, dupa care se scoate cu grija lumanarea din forma rigida. Daca forma este flexibila, trebuie trasa de pe lumanare.

Combinatiile de culori puse la dispozitie de firma Dragstar sunt diverse, acestea putand fi realizate dupa cerinte.

Date de contact: 

Intrarea Aurel Vlaicu, nr 13, Rm Valcea, Valcea.

Tel: +4 0728 095 297  sau +4 0765 559 200

email: lumanaridragstar@yahoo.com

facebook.com/lumanari.nunta.botez.sculptate

In momentul in care veti contacta firma, mentionati ca ati gasit compania pe site-ul zoom-biz.ro, pentru a obtine cel mai bun pret.

 

S-a incarcat 0%