Montare boltari beton pentru zidarie

Montare boltari beton pentru zidarie

 


Sigicom va ofera sfaturi de montare boltari din beton pentru zidarie pentru a va face munca mai usoara si in sprijinul unor constructii mai eficiente si mai durabile.

Boltarii pentru zidarie sunt folositi practic oriunde este nevoie de construirea unui zid (interior sau exterior), inclusiv la construirea gardurilor. Montarea lor se face in mai multe etape, dupa ce s-a finalizat fundatia si hidroizolatia intre fundatie si zidarie. Inainte de a incepe montarea propriu-zisa, trasati locurile in care vor fi dispuse usi sau goluri in zidarie. Pentru zidarie trebuie respectate cateva reguli foarte simple: se asterne mortarul format din ciment, nisip si var, se aplica si se niveleaza cu mistria intre rosturile verticale si orizontale dintre boltari, apoi se pozitioneaza alt boltar si se bate cu un ciocan din lemn sau cauciuc pentru aliniere. Boltarii se monteaza cu fata perforata in jos. Dupa fiecare rand de boltari se va verifica alinierea acestora in plan orizontal (cu ata de constructii) si vertical (cu firul de plumb), iar la final zidaria se tencuieste cu mortar.

Acestea sunt doar cateva sfaturi esentiale pentru montarea corecta a boltarilor din beton prefabricat pentru zidarie, insa pentru mai multe informatii puteti apela la expertii Sigicom. Nu ezitati sa ii contactati.

 

Sigicom - sursa betonului elementar.

S-a incarcat 0%